Çatışmanın olmadığı evlilik olamaz. Gündelik hayatın stresi, zorlukları bireylerin değerleri ve düşünceleriyle birleşince, çiftlerin kimi zaman fikir ayrılıkları, tartışmalar ve hatta ilişkideki kişilerden birinde veya her ikisinde ayrılmayı istemeye varan sonuçlar doğurabilir. Ailedeki çatışma tırmandığında bundan ailedeki herkes olumsuz etkilenir ve nihayetinde çocukların uyumları da bozulur. Çocuklar, özellikle bireysel uyumda zorluk yaşarlar ve yaşıtlarıyla ilişkileri bundan olumsuz etkilenir. Bu yüzden birçok çift kendileri ve çocuklar uğruna ayrılma veya boşanma yolunu seçmektedirler. .
Boşanma terapisi, çiftlerle psikolojik danışma çeşitlerinden biridir ve çiftlere fiziksel, psikolojik ve yasal olarak ayrılmalarına yardım etmeyi ifade eder. Boşanma durumlarıyla danışmanlar kişisel, ailevi ve diğer boşanmadan kaynaklanan sorun ve zorluklarıyla danışanlarının etkili baş edebilmesi için gerekli kuramsal donanım ve pratik-klinik stratejilere sahip olmalıdırlar. Boşanma terapisinin amaçları şunlardır:
●Evliliğin sona erdiğini kabul etme
●Boşanılan kişi ile boşanma sonunda sağlıklı bir şekilde ilişki kurabilme
●Duygusal destek bulmak suretiyle makul düzeyde duygusal uyum sağlama
●Dinsel ve tinsel kaygı ve huzursuzlukla baş etme
●Sonlanmakta olan evlilikte kendi payının farkına varma
●Varsa, söz konuşu evlilikten olan çocukların yaşayacakları "kayıp" duygusuna uyum sağlamalarına yardım etme
●Boşanmanın sebep olduğu kriz durumundan yararlanarak bunu kendi hakkında farkındalık kazanma ve gelişimi için bir fırsat olarak görme
●Makul ve kabul edilebilir bir yasal anlaşmaya varabilme
●Yeni sağlıklı alışkanlıklar geliştirme
Çalışma Saatlerimiz
- 08:30 - 20:00
- 10:00 - 19:00